Show More

SKIN

WELLNESS PLACE

SKIN WELLNESS PLACE / spa & yoga center στο Περιστέρι 

Μελέτη - ​Κατασκευή : MAIOΣ 2016.

Βασικά χαρακτηριστικά του xώρoυ  που αναγνωρίσαμε όταν τον πρωτοσυναντήσαμε ήταν το χαοτικό ύψος του και το ανεξέλεγκτο φυσικό φως, που διέτρεχε το χώρο μέσα από τη διάφανη επιδερμίδα των όψεων. Αυτά τα στοιχεία έκαναν το χώρο να μοιάζει με ένα ανοιχτό άδειο δοχείο, ένα κέλυφος  χωρίς συγκεκριμένο χαρακτήρα.

Εξ αρχής η πρόσθεση της σύνθεσης ήταν να αξιοποιήσει τις ιδιότητες αυτές, με τέτοιο τρόπο ώστε να εισάγει τόσο τον χώρο όσο και τον επισκέπτη στο κόσμο της νέας χρήσης. Η κεντρική αρχιτεκτονική απόφαση στοχεύει σε μια σταδιακή μύηση των αισθήσεων από το μεγάλο στο μικρό, από το ορισμένο στο αόριστο, από την διασπασμένη σκέψη στην αυτοσυγκέντρωση, την απομόνωση και την ηρεμία. Αυτό υλοποιείται μέσα από διαφορετικές γεωμετρικές φόρμες, ποιότητες υλικών και παιχνίδι ελέγχου με το φωτισμό .

Μέσα στο μεγάλο αρχικό δοχείο τελικά εν υπάρχουν πολλές μικρότερες μονάδες με τα εντελώς δικά τους ανεξάρτητα ποιοτικά και γεωμετρικά χαρακτηριστικά. Οι μονάδες αυτές δεν είναι πακτωμένες μεταξύ τους αλλά πλέουν ανεξάρτητες, μέσα στο μεγάλο χωρικό δοχείο.

Το τελικό αίσθημα που θέλαμε να επιτύχουμε είναι η απώλεια του χρόνου από το χρήστη και η απόλυτη χαλάρωση.